Tippmuusikud esinevad Sangastes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula kandis on viimastel aastatel mitukümmend maatükki omanikku vahetanud. Foto on illustratiivne.
Karula kandis on viimastel aastatel mitukümmend maatükki omanikku vahetanud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel aastal juba viies ja ühtlasi ka viimane looduskaitse 100 aasta juubelile pühendatud RMK matka- ja muusikaüritus toimub pühapäeval Eesti kõige väiksemas – Karula rahvuspargis.


«Võimalik on osaleda matkadel, kus tutvustatakse rahvuspargi omapära ning neis kaitstavaid põhiväärtusi,» selgitas RMK Karula teabepunkti spetsialist Kaidi Jõesalu.

Osavõtjatel on võimalus valida, kas matkata Ähijärve teerajal ning nautida loodust ja küla ajalugu, tutvuda Peräjärve metsarajaga, mis viib läbi erinevate metsatüüpide ja lodumetsa või siis minna mööda Karula pikka jalgsimatkarada Mäekonnu vaatetornini ning heita sealt pilk rahvuspargile.

«Mõeldud on ka kõige pisematele ränduritele,» nentis Jõesalu. Nimelt neile on Ähijärve külastuskeskuse lähedale tehtud lasterada, mis pool kilomeetrit pikk ja mille ääres hulganisti puidust atraktsioone nii õppimiseks kui ka lustimiseks.

Korraldajad on külastajatele välja pakkunud väga erinevaid tegevusi nagu puude saagimise, lõhkumise ning riitapanemise võistlus, masinal laastu valmistamine ja katuse löömine. Uudistada saab suitsusauna ja selle kütmist ning teha hobuvankrisõitu.

Külastuskeskuse kaminaruumis on avatud Metsamoori varasalv, õuel tegutseb kingipood. Töötubades saab valmistada jõulukaunistusi, käbilinde, päkapikke ning muud huvitavat. Aidahoones on näitus «Vanavanaemade tarkuste jälil».

Kontserdipaik on seekordsel üritusel Sangaste kirik, kus toimub kaks kontserti algusaegadega kell 14 ja 16. Üles astuvad Riho Sibul, Jaak Tuksam, UMA ning Tõnis Mägi.

Eilehommikuse seisuga oli end kirja pannud umbes 800 inimest.«Tundub, et huvi on suurem, kui arvestada julgesime ning rahvast ei hirmuta ka sombune ja vihmane sügisilm,» oli Jõesalu meeldivalt üllatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles