Hugo Kähri – 17aastane muusik, õpilane ja õpetaja

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Kähri jagab oma aega kahe linna – Valga ja Tartu – vahel. Olles korraga nii õpilase, õpetaja kui ka muusiku rollis, ütleb ta, et just selline elu ongi põnev.
Hugo Kähri jagab oma aega kahe linna – Valga ja Tartu – vahel. Olles korraga nii õpilase, õpetaja kui ka muusiku rollis, ütleb ta, et just selline elu ongi põnev. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hugo Kähri on tegus Valga noormees, kes sai äsja suure tunnustuse osaliseks, kui teda pärjati maakonna aasta noore muusiku tiitliga. Olles ise veel õpilane, juhendab ta samas juba nooremaid. See kõik on saanud võimalikuks tänu visale tööle ja tahtejõule.

Hugo, kel vanust alles 17 aastat, on läbi ja lõhki valgalane – siin sündinud ja kasvanud. Seda, kust tema muusikapisik pärit on, ta öelda ei oskagi.  «Vanemad muusikaga seotud ei ole ja sama lugu on suguvõsaga laiemalt,» sõnas Hugo. Ta lisas, et vanem vend näiteks õpib hoopis Tartu Ülikoolis majandust.

Kooliteed alustas noormees Valga gümnaasiumis, kuid see polnudki väikemehele esimene kool. «Valga muusikakooli läksin veel enne, kui üldse päriselt kooli läksin. Umbes nelja-aastaselt tuli mul idee muusikakooli minna ja jõudsin sinna õppima umbes viie-kuueaastaselt,» meenutas Hugo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles