Postkaardid tuhisevad risti-rästi üle ilma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seili Ülper (vasakult), Maili Mäelt ning Devy Einer ning neid ühendavad postkaardid.
Seili Ülper (vasakult), Maili Mäelt ning Devy Einer ning neid ühendavad postkaardid. Foto: Rein Säinas

Käsitsi kirjutatud kirjade ja postkaartide saatmine hakkab üha enam ajahõlma vajuma. On ju e-kirja saatmine palju mugavam ja mis peamine – ei maksa midagi. Seda üllatavam on tõdeda, et on siiski aktiivseid paberkirjasaatjaid, kes kuuluvad ülemaailmsesse postkaartide saajate ja saatjate võrku.

Kord tuli tuttavate seltskonnas jutuks, et keegi kogub postkaarte. Alguses lasin selle info kõrvust mööda, sest eks me kõik ole mingil ajal midagi kogunud ning mis need postkaardid siis ikka ära ei ole. Ajapikku aga tuli välja, et tegemist ei ole niisama kogumisega, vaid põneva kaartide saatmise ja uute sõprade leidmisega üle maailma ning see hobi kannab ingliskeelset nimetust postcrossing.

Postcrossing’u looja on Portugalist pärit Paulo Magalhães, kellele meeldib postkaarte nii saada kui saata. Kaartide kogumisest sai mehele hobi ning 14. juulil 2005 lõi ta oma kodus veebisaidi Postcrossing. Algselt peamiselt enda tarbeks loodud veebilehekülg sai aga ootamatult väga populaarseks ning hakkas kiiresti levima ka väljapoole Portugali piire. Nüüd on sellel veebilehel 599 343 registreeritud kasutajat 213 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles