Kallinevad nii abiellumine kui lahutamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et inimesi ei ehmataks liialt kõrge riigilõiv, on alanud aastal abiellumise riigilõivu kasv teistega võrreldes väiksem. Nii kasvas abiellumise riigilõiv alanud aastal kümne euro võrra 30 euroni.
Et inimesi ei ehmataks liialt kõrge riigilõiv, on alanud aastal abiellumise riigilõivu kasv teistega võrreldes väiksem. Nii kasvas abiellumise riigilõiv alanud aastal kümne euro võrra 30 euroni. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud aastal tõusevad abiellumise, lahutamise ja nime muutmise riigilõivud. Aktsiisitõusu tõttu kallinevad ka alkohol ja tubakatooted.

Praegused riigilõivud on kehtinud 2007. aastast ja nende tõstmine tuleneb perekonnaseisutoimingutele tehtavate kulutuste kasvust. Et ei jäetaks abiellumata liialt kõrge riigilõivu tõttu, on siseministeeriumi teatel abiellumise riigilõiv jäetud võrreldes teiste lõivudega osakaalult väiksemaks.

Kui abiellumine on nüüd riigilõivuseaduse muudatuse tõttu kallim kümne euro võrra, siis lahutuse eest tuleb maksta kahekordne ja nimemuutmise eest pea kolmekordne summa võrreldes eelmise aasta summaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles