Isetehtud lennumasinad plärtsatavad basseini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isetehtud lennumasinad plärtsatavad basseini.
Isetehtud lennumasinad plärtsatavad basseini. Foto: Red Bull

Kuutsemäel leiab 6. veebruaril aset talvine lennumasinate vettehüppevõistlus Red Bull Jump & Freeze. Alla tuleb laskuda ligi 60 meetri pikkusest nõlvast, misjärel ootavad ees hüpekas ja talvise temperatuuriga bassein. Osaleda saavad kuni kolmeliikmelised meeskonnad, kus kõik liikmed vähemalt 16aastased.

Red Bull Jump & Freeze võistlusel tuleb osalejatel välja mõelda võimalikult omapärased kostüümid ning kokku panna sõiduvahend, mis kannataks mäenõlvast laskumist.

Kohapeal sõidavad tiimid ühekaupa mäenõlvast alla, maandudes vette. Võistlejate pingutusi hindab žürii, olulised komponendid on siin loovus, hüpe ja publiku poolehoid.

Mäest alla tulekuks võib kasutada kõike alates lumelauast lõpetades madratsiga. Silmas tuleb pidada vaid seda, et hüppemasin peaks kannatama Kuutsemäe laskumist ning hoog võiks olla selline, et hüpe lõppeks basseinis.  Mäest võib alla tulla üksi või kahe sõbraga, lisavarustuseks võib olla kõik, millel pole mootorit.

Osavõtt on tasuta ning parimad saavad ka vinged auhinnad. Võitjameeskond sõidab Islandile puhkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles