Puka vallavanema valimine tekitas küsimusi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavanemaks valitud Lembit Luik
Puka vallavanemaks valitud Lembit Luik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanuari esimesel nädalal saatis Puka endine vallavanem ja praegune volikoguliige Heiki Kadaja Valga maavanemale ettepaneku algatada järelevalve uue vallavanema valimise korra ja kandidaadi nõuetele vastavuse osas.

Pärast seda kui Puka pikaajaline vallavanem Kadaja volikogu umbusalduse tõttu oma ametipostilt tagasi astuma oli sunnitud, käivitas vald konkursi uue vallajuhi otsimiseks. Lõpuks päädisid otsingud kahe kandidaadiga, kellest osutus 22. detsembril peetud istungil valituks Tartumaalt Haaslava vallast pärit Lembit Luik.

Täpselt kaks nädalt hiljem saadeti Valga maavanemale ettepanek järelevalve alustamiseks. Dokumendis, millele on alla lisatud viis nime - Anu Uint, Agris Possul, Kalle Põldmägi, Juhan Matsar ja Heikki Kadaja - kuid mille on digiallkirjastatud vaid Kadaja, seisab, et eksitud on uue vallajuhi konkursi läbiviimise korra suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles