Töötuid aitasid tõhusalt nii kauplus, varjupaik kui vald

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juht Meelis Paavel
Töötukassa juht Meelis Paavel Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Töötukassa tunnustab täna, 13. jaanuaril tööandjaid, kohalikke omavalitsusi ja koostööpartnereid, kellega nad on teinud tõhusat koostööd inimeste tööleaitamisel. Parimate partnerite nimetamisel said kaasa rääkida kõik töötukassa maakondlikud osakonnad.

«Töötukassa aitas 2015. aastal tööotsingutel 78 689 inimest. Tööandjad usaldasid meile vahendada pea 45 000 tööpakkumist,» sõnas töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

«Koostööpartnereid on töötukassal ligi 8000 ning praeguseks oleme sõlminud koostöölepped 15 suurettevõttega,» ütles Paavel. Veel lisas ta, et mitme aasta pikkune koostöö annab kindlustunde, et koos saadakse hakkama ka vähenenud töövõimega inimeste tööle saamise toetamisega.

Ka Valgamaalt valis töötukassa 2015. aasta parimaks koostööpartnerid ühe ettevõtted, ühe organisatsiooni ja ühe kohaliku omavalitsuse

Aasta tööandja tiitli sai OÜ Maxima Eesti Valga XX kauplus. Töötukassa teatel on pood eesotsas kaupluse direktori Irina Pjatkovskajaga aidanud olulisel määral kaasa tööotsijate teadlikkuse tõstmisele.

«Aasta jooksul sai tööandja juures proovipäeval osaleda ligi poolsada töötut. See võimalus andis töötukassa klientidele kindlustunde järgmiste tööalaste sammude astumiseks. Tosinkond klienti sai kaupluses tööandja juhendamisel praktilise töökogemuse ning täiendada tööle saamiseks vajalikke ametialaseid oskusi ja teadmisi,» saab töötukassa pressiteatest lugeda.

Kauplus kasutab töötukassa edastatud andmetel aktiivselt töövahenduse teenust ja annab esimesena võimaluse just töötukassa klientidele. Samuti osaletakse aktiivselt töötukassa üritustel.                                                                                                                                                                                                             

Aasta koostööpartneri tiitli sai Valgamaal varjupaikade mittetulundusühing.

«Valga loomade varjupaigaga on töötukassal aasta-aastalt järjest tõhusam koostöö. Üksnes 2015. aastal võimaldas Valga loomade varjupaik eesotsas Helle Rajaga teha vabatahtlikku tööd 25 töötukassa kliendil,» andis töötukassa teada.

Märkimisväärne on nende sõnul, et üle poole osalejatest olid puudega ja vähenenud töövõimega inimesed.

«Kliendid on vabatahtliku töö võimaluse eest siiralt tänulikud ja rõõmsad. Nad tunnetavad, et saavad olla vajalikud ja kasulikud, aidates hättasattunud loomi ning jagades neile hoolivust ja armastust. Vabatahtliku töö kasutegur on märgatav, kuna loomade varjupaigas vabatahtlikul tööl osalejatest on praeguseks viiendik liikunud avatud tööturule.»

Veel tõi töötukassa välja, et loomade varjupaik lõi kaasa kampaania «Teeme ära» talgutöödel, kaasates ka töötukassa kliente. Talgutöödel said töötukassa kliendid uusi kontakte otse tööandjatega.

Aasta omavalitsuse tiitli pälvis Valgamaal töötukassalt Helme vald.

«Helme valla sotsiaalnõunik Anne Kalme ja sotsiaalhooldustöö spetsialist Kaja Lepik tunnevad oma piirkonna inimesi hästi ja on teadlikud nende probleemidest. Omavahelise tiheda suhtluse tulemusena on selgunud erinevate teenuste vajadused ja nii on jõudnud info ka psühholoogilise ning võlanõustamise kohta abivajajateni,» põhjendab töötukassa.

Vald on korraldanud transpordi teenustele jõudmiseks ja motiveerinud pikaajalisi töötuid aktiivsed olema. Koostöös vallaga suutis töötukassa eelmise aasta jooksul kaks alkoholiravi läbinud klienti tagasi tööturule aidata ning sotsiaaltöötajad pole neid ka praegu silmist lasknud. Lisaks on vald võimaldanud oma ruumides viia läbi tööklubi teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles