Puka mõttetalgud said tulise alguse

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laudkondadeks jagatud kuulajatel tuli vastata mitmele küsimusele, millest raskeim oli: kas luua üks ühtne ja tugev põhikool või jätkata eraldi ning anda keskharidust. Seda omakorda karastas jätkuküsimus: kui keskharidust, siis kust peaks tulema raha?
Laudkondadeks jagatud kuulajatel tuli vastata mitmele küsimusele, millest raskeim oli: kas luua üks ühtne ja tugev põhikool või jätkata eraldi ning anda keskharidust. Seda omakorda karastas jätkuküsimus: kui keskharidust, siis kust peaks tulema raha? Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka rahavamajas peeti maha haridusteemaliste mõttetalgute esimene emotsionaalne raund. Kostus nii ettepanekuid ja aplause kui süüdistusi ja halvakspanu.

Puka vallavolikogu esimeest Aleksander Sven Esset ajendas mõttetalguid korraldama Puka kolme haridusasutuse – Puka keskkooli, lasteaia ja Aakre lasteaia-algkooli – üha kahanev õpilaste arv ning rõhuv koorem valla rahakotile.

«Puka vallal ei ole kahjuks eelarvelisi vahendeid, et pidada jätkuvalt üleval keskkooli,» oli Esse neljapäevasel koosolekul väljaöeldud hinnang karm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles