Kalmistul avanenud vaatepilt pakkus tõsise ehmatuse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«No aga siin on teerada ees, kust siis mujalt inimestel käia, oli valgalanna Mare Rosenberg nõutu ja õnnetu ühtaegu ... «Siin on jäljed ees ja kui harjutakse käima, on fakt, et järgmisel aastal käivad kõik siit.»
«No aga siin on teerada ees, kust siis mujalt inimestel käia, oli valgalanna Mare Rosenberg nõutu ja õnnetu ühtaegu ... «Siin on jäljed ees ja kui harjutakse käima, on fakt, et järgmisel aastal käivad kõik siit.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kas kalmistukultuur on kadumas? Kas me ikka hoolime lahkunute hauarahust? Vastuseid neile küsimustele otsis mõttes valgalanna Mare-Kirsti Rosenberg, olles möödunud pühapäeval avastanud ehmatusega abikaasa kalmust üle viiva jalgraja.

«Nagu terve matuserongkäik oleks üle läinud,» kirjeldas Rosenberg Valgas Toogipalu kalmistul nähtut. «Ja mitte ainult abikaasa hauast – ka naaberplatsi serv oli ära tallatud.»

Oma jutu kinnituseks oli proua nõus meile kõnealust kohta näitama. Kaks hauarida vastastikku, vahekäigud paralleelselt vahel – niisugune oli planeering enne nimetatud kohta kalmistul. Ühtäkki lõppes korrapärane paigutus ära ja ei olnudki tulijal esmapilgul teist teed, kui üle haudade. Olukorda halvendas kohati koristamata lumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles