Kobras - hundi uus maiuspala?

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobraste arvukus Valgamaal püsib kõrge.
Kobraste arvukus Valgamaal püsib kõrge. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Katku tõttu on metssigade arv Valgamaal langenud. Samal ajal on tõusnud huntide arvukus, kes otsivad uusi toiduallikaid: näiteks kitsi ja kopraid. Viimaste arvukuse vähenemist kohalikud jahimehed siiski ei tähelda.

Uudisteagentuuri BNS vahendusel teatas jahimeeste esindaja, et Pärnumaal Tali jahipiirkonnas jäi jahimeestel kaamerasse hetk, kus hundid murravad metssea söödakohal olnud kährikut. Samuti oli uudises kirjas, et seoses sigade Aafrika katku (SAK) ja metssigade arvukuse vähenemisega on Valgamaal vähenenud kobraste arvukus.

Valgamaa Jahimeeste Ühistu esimees Rein Rosengerg väitega ei nõustu. Pigem on tema hinnangul kobraste arvukus on maakonnas üsna kõrge, mistõttu valmistavad nad hulga peavalu. Rosenbergi sõnul ei ole praegu võimalik täpset kobraste arvu maakonnas öelda, sest andmed selguvad alles aprillikuise loenduse järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles