Baruto toel valmivad spordirajatised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla kooli juurde rajatud palliplats ootab veel väljakukatet, kuid kevadest on see vallarahva ja koolipere käsutuses.
Hargla kooli juurde rajatud palliplats ootab veel väljakukatet, kuid kevadest on see vallarahva ja koolipere käsutuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hummuli kooli staadion on saanud uue katte, Harglas ja Riidajas on valmimas palliväljakud.

Tööd on teoks saanud MTÜ Aktiivne Maaelu eestvõttel, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) toel ja OÜ Artiston abil. Aktiivse Maaelu projekti patroon on sumomaadleja Kaido Höövelson, kes tuntud nime all Baruto.

Taheva vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul sai MTÜ Taheva Valla Külade Selts palliväljaku ehituseks Harglas PRIA-lt üle 900 000 krooni, üle 100 000 krooni projekti omaosalust maksis OÜ Artiston. «Kui omaosaluse panustaja soovib vastutasuks väljakule ainult oma logot, miks mitte seda pakkumist vastu võtta,» nentis vallavanem.

«Kui juulis 2009 moodustasime koos Urve Naha ja Silva Rannikuga MTÜ, otsustasime, et esimene ettevõtmine saab kindlasti olema sporditeemaline,» meenutas Rogenbaum. «Nüüd on palliväljak valmis, vaid katte paigaldamine lükkus ilmastiku tõttu kevadele,» nentis vallavanem.

Vallavanem täpsustas, et väljak on mõeldud kogu vallarahvale ning kevadel, kui kate paigaldatud, korraldatakse ka pidulik avaüritus.

Põdrala vallavanem Aivar Uibu ütles, et ka Riidaja põhikooli juurde on sama projekti osana MTÜ Põdrala Külade Ühendus eestvedamisel valminud enam kui miljonikroonine väljak, kus lisaks korv- ja võrkpallile saab ka tennist mängida.

«Tänapäeval ei olegi see nii igapäevane ja tavaline, et midagi saab päris tasuta,» kiitis Uibu tegemiste algatajaid. Hummuli valla lastekaitse ja noorsootöö spetsialist Jaana Butov ütleski, et renoveerimistööd Hummuli koolistaadionil on lõppenud ning jooksurajad valmis ja kattega kaetud.

Et midagi sellist üldse toimuda saaks, asutas Yrjö Ojasaar MTÜ Aktiivne Maaelu, kaasates partneritena Optimal Projekti ning OÜ Artistoni. LHV panga ja PRIA toetuste abiga rajataksegi üle Eesti kaksteist spordiväljakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles