Kas riigieksamid peaksid mõjutama medali saamist?

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu Valga maakonna koolijuhti on seiskohal, et medali saamist ei tohiks põimida liigselt riigieksami tulemusega, kuna eksamiperiood on õpilastele äärmiselt pingeline aeg. Seetõttu võib eksamist kujuneda loterii, milles igaühel õnne pole.
Mitu Valga maakonna koolijuhti on seiskohal, et medali saamist ei tohiks põimida liigselt riigieksami tulemusega, kuna eksamiperiood on õpilastele äärmiselt pingeline aeg. Seetõttu võib eksamist kujuneda loterii, milles igaühel õnne pole. Foto: Liisi Ploom

Kas kuld- või hõbemedaliga koolilõpetaja, kellel riigieksamite tulemused nigelad, on ikka medalit väärt? Koolijuhtide arvamused lähevad siinkohal lahku.

Vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele tunnustatakse kuldmedaliga gümnaasiumilõpetajat, kellel kõigi õppeainete kooliastmehinne väga hea. Hõbemedali aga saavad need, kellel kuni kahes õppeaines hinne vähemalt hea ja ülejäänud ainetes väga hea. Riigieksamite tulemusi medalite väljaandmisel ei arvestata.

Selline olukord põhjustab tihti arutelusid, kas noor on ikka oma medalit väärt, kui tema riigieksamite tulemused pole just säravad. Valga, Otepää, Tõrva ja Tsirguliina koolijuhid on eri arvamusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles