Metssigade arvukuse piir paigas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik loomatauditõrje komisjon arutas veterinaar- ja toiduametis (VTA) jahinduslikke meetmeid metssigade populatsioonis leviva seakatku tõrjumiseks. Komisjon otsustas toetada keskkonnaameti ettepanekut viia taudi leviku peatamiseks metssigade asutustihedus üle Eesti 2018. jahiaasta lõpuks 1,5 isendini 1000 hektari kohta.

«Keskkonnaagentuuri hinnangul peaks sellise asustustiheduse puhul metsseakarjade omavahelised kontaktid sedavõrd vähenema, et taudi levik metssigade populatsioonis peatub või pidurdub oluliselt. Senini on metssea asustustihedust Eestis keskmiselt hinnatud kuuele isendile 1000 hektari kohta,» ütles VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda. «Madalat metssea asustustihedust tuleks hoida, kuni Eesti on kuulutatud seakatkust vabaks.»

Metssigade populatsiooni täpsemaks hindamiseks viib keskkonnaagentuur läbi kontroll-loendused. Kogutud andmeid võrreldakse jahimeeste antud hinnangutega maakondlikes jahinduskomisjonides, et seatud küttimismahud uuesti üle vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles