Lumi põhjustab elektrikatkestusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin
Elektriliin Foto: Jüri Rüsülainen

Eile lõuna ajal katkes Valgamaal Tõrvas asuvas Helme vallavalitsuse hoones elektriühendus. Vallavanem Tarmo Tamm ütles, et pärast lõunat tuli elekter hoonesse tagasi, kuid kadus jälle õhtul kella kümne paiku. Vallavanema sõnul taastus elektriühendus täna hommikul umbes üheksa ajal. Ta lisas, et ka vallamaja läheduses asuvates hoonetes oli ühendusega probleeme.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles, et elektrikatkestused põhjustas Tõrva alajaamas toimunud rike ja sellele järgnenud trafo sisemine lühis Tänava alajaamas. Praeguseks on tema sõnul mõlemad rikked likvideeritud.

Bachmann ütles ka, et elektrikatkestusi on esinenud mitmel pool üle Eesti, sest lume raskuse all vajuvad puude oksad elektriliinidele. Arvestades asjaolu, et 86 protsenti elektrienergiast jõuab tarbijani õhuliine pidi, on Bachmanni sõnul praeguste ilmaolude juures paratamatu, et esineb ka katkestusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles