Kagueestlased vaevad tulevikuplaane

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve spa ja hotell.
Pühajärve spa ja hotell. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme algab Pühajärvel rahvusvaheline konverents, mis keskendub Leader programmi toetusvahendite kasutamisele eesmärgiga olla tegevuspiirkonna tark arendaja.

Konverentsi pealkirjaga «Leader – kas rahastaja või tark arendaja?» korraldavad koostöös Valgamaa, Võrumaa ja Põlvamaa partnerluskogud.

Põlvamaa partnerluskogu kutsel osalevad Saksamaa Güstrowi maakonna, Läti Cesise rajooni ja Leedu Ukmerge piirkonna Leader tegevusgrupid. Peaettekande teeb Austria Sauwaldi Leader tegevusgrupi esindaja. Eesti praktikaid tutvustab Tartumaa Arendusselts.

Ettekanded käsitlevad Leader tegevusgruppide arenguid ja saavutatud tulemusi kolmel tasandil: organisatsioon, piirkond ja koostöö teiste tegevusgruppidega. «Eesmärk on vahetada välispartneritega kogemusi, leida uusi mõtteid koostööks ning läbi arutelude kujundada sihid strateegia elluviimiseks järgnevatel aastatel,» märkis Põlvamaa partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle.

Konverentsile on kutsutud ligi 100 osalejat, lisaks väliskülalistele peamiselt Kagu-Eesti partnerluskogude liikmed ja teiste Eesti Leader tegevusgruppide esindajad. Konverentsi moderaator on Krista Kõiv Maamajanduse Infokeskusest. Kohapeal on väljas ka näitus Leader programmi poolt rahastatud tegevustest Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles