Otepää põtradest on elus vaid üks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Winterplace'i talveparki pooleteise kuu eest toodud viiest põhjapõdravasikast on praeguse seisuga alles üks isasloom nimega Rudolf (fotol).
Otepää Winterplace'i talveparki pooleteise kuu eest toodud viiest põhjapõdravasikast on praeguse seisuga alles üks isasloom nimega Rudolf (fotol). Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nüüdseks on detsembri alguses Otepää Winterplace`i talveparki toodud viiest põhjapõdrast surnud nädalaga neli noort looma. Ainsana ellujäänud isast loodetakse päästa antibiootikumidega

Kui kaks esimest looma surid 12tunnise vahega eelmise nädala neljapäeval ja kolmas selle nädala esmaspäeval, siis neljanda põhjapõdra võitlus lõppes täna.

Talvepargi juhataja Siim Kalda sõnul on nüüdseks selgunud hukkunud loomade esialgsed lahkamistulemused. Põtradele olevat saatuslikuks saanud valest toidust tingitud nõrgenenud immuunsüsteem, mille tagajärjel hakkas nende organismis vohama toksiine väljastav bakter. «Teeme talle hetkel regulaarseid penitsiliinisüste ning esmaspäevaks peaks see kurb periood üht- või teistpidi lõpu saama.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles