Mulgid kogunevad talvekooli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rahvariided. Foto on illustratiivne.
Mulgi rahvariided. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebruari lõpus toimuval Mulkide talvekooli koolituspäeval Tõrva kultuurimajas saab teadmisi lõunaeestikeelse kirjanduse kohta ning tutvustatakse ka Mulgimaa rahvarõivaid

Ennelõunase aja sisustab Tartu Ülikooli õppejõud, eesti kirjanduse lektor Mart Velsker, teema on Eesti ja Mulgimaa kirjavara. Täpsemalt lõunaeestikeelse kirjanduse tutvustamine, selle ajalugu ja suundumused. Tutvustamist leiavad ka olulisemad lõunaeestikeelsed autorid ja nende looming ning uuema lõunaeestikeelse kirjanduse tunnusjooned.

Päeva teise poole täidavad mulgi rahvarõivad. Viljandi muuseumi etnograafiakogu kuraator, kogumiku «Mulgi rahvarõivad» koostaja Tiina Jürgen tutvustab piirkonna rahvariideid.

"Tahame teha ka mulkide suvekooli, see on juba rahastamise küsimus, aga talvekool tuleb kindlasti ka edaspidi," kinnitas Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender, et tegemist on jätkusuutliku projektiga. "Kindlasti tahan öelda, et inimesed ei pea kartma – koolitusel räägitakse ikka eesti keeles ja kohti on samuti – saal mahutab 60 inimest."

Allilenderile meeldib eriti, et osalejad saavad Tartu Ülikooli tunnistuse, mis on kasuks just neile, kel täiendkoolitusi vaja, näiteks õpetajatele.

Osalusest 25.veebruaril läbiviidavale koolitusele on vajalik kindlasti ette teatada 22. veebruarini meilitsi Mulgi Kultuuri Instituudile, osalustasu ei ole. Rohkem teavet koolituse kohta saab Kaja Allilenderilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles