Värske õhk ja korralik uni peletavad viirused

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et organismi kaitsevõimet võimalikult tugevana hoida, tuleks ka talvel palju liikuda. Üks võimalus on teha seda kelgumäel.
Et organismi kaitsevõimet võimalikult tugevana hoida, tuleks ka talvel palju liikuda. Üks võimalus on teha seda kelgumäel. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Köha, nohu, peavalu ja valus kurk – neil, kes ei soovi endale ühelgi aastaajal sääraseid kaaslasi, soovitab Apotheka apteeker Kerli Valge kiiresti mõelda organismi kaitsevõime tugevdamisele.

Kuigi alus immuunsuse tugevdamisele tuleb panna suvel ehk liikuda palju värskes õhus, olla päikse käes, süüa värskeid marju ning puu- ja köögivilju, soovitab Valge kaitsevõime tugevana hoidmiseks palju liikuda ja magada ka talvel. «Tasakaalustatud toitumine ja tervislik eluviis hoiavad immuunsüsteemi korras, kuid tihtipeale üksnes sellest ei piisa,» märgib ta.

Silmi kissitama panevas jaanuaripäikses tundub vihmana alla sadav kevadväsimus kaugel. Et organism jaksaks suveni vastu pidada, soovitab Valge korrapäraseid treeninguid, vererõhu kontrolli ja heale unele tähelepanu pööramist. «Uuringud on näidanud, et inimene, kes magab seitse kuni kaheksa tundi ööpäevas ja kellel on parem uni, on ka tervem,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles