Metsnikul tegutseb nüüd moodne lasketiir

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasketiiru pidulikul lindilõikamisel osalesid Valga maavanem Margus Lepik (vasakult), Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, kaitseminister Hannes Hanso, Riigikogu liige Ants Laaneots ning Nordecon ASi insenerehituse direktor Reedik Raudla.
Lasketiiru pidulikul lindilõikamisel osalesid Valga maavanem Margus Lepik (vasakult), Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, kaitseminister Hannes Hanso, Riigikogu liige Ants Laaneots ning Nordecon ASi insenerehituse direktor Reedik Raudla. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Tõlliste vallas Jaanikeses avati Kaitseliidu Valgamaa maleva Metsniku lasketiir. Tegemist on 2013. aastal valminud Sakala maleva Väluste lasketiiru järel teise kaitseliitlaste vajadustele vastava moodsa väli­lasketiiruga.

Metsniku välilasketiiru puhul on tegemist maksimaalselt 300meetrist laskedistantsi võimaldava vähendatud ohualaga lahtise lasketiiruga. Selles on lubatud kasutada püstoleid, püstolkuulipildujaid ja revolvreid kaliibri piiranguta, vintraudseid relvi kaliibriga kuni 7,62 mm, sileraudseid relvi kaliibri piiranguta ning tankitõrjerelvi alakaliibriga kuni 9 mm. Lisaks tavasihtmärkidele on lasketiirus 12 rajaga elektrooniline sihtmärkide süsteem.

Pühapäevasel pidulikul lindilõikamisel osalesid kaitseminister Hannes Hanso, Riigikogu liige ja Kaitseliidu vanematekogu esimees erukindral Ants Laaneots, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, Valga maavanem Margus Lepik ning Nordecon ASi insenerehituse direktor Reedik Raudla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles