Kohus saatis röövijad aastateks trellide taha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu otsuse jõustumise korral peavad varemgi seadusega pahuksis olnud Andres Teiter (tagareas vasakult) ja Kalev Kähr mitu aastat trellide taga veetma. Kui nendega koos kohtu all oleva alaealise noormehe kaitsja vandeadvokaat Otto Preem (ees paremal) teatas, et otsust edasi ei kaevata, siis teiste kohtualuste kaitsjad eile võimaliku edasikaebamise suhtes veel seisukohta välja ei öelnud.
Tartu maakohtu otsuse jõustumise korral peavad varemgi seadusega pahuksis olnud Andres Teiter (tagareas vasakult) ja Kalev Kähr mitu aastat trellide taga veetma. Kui nendega koos kohtu all oleva alaealise noormehe kaitsja vandeadvokaat Otto Preem (ees paremal) teatas, et otsust edasi ei kaevata, siis teiste kohtualuste kaitsjad eile võimaliku edasikaebamise suhtes veel seisukohta välja ei öelnud. Foto: Jaan Rapp

Eile seisid Valgas kohtu ees noormehed, kes süüdistuse kohaselt eelmisel kevadel keset ööd eaka sugulase majja tungisid ning alkoholi, sigarette ja raha nõudsid – keeldumisega seejuures ei lepitud.

Kohtuasja uurimise käigus kogutud tõendite alusel leidis jõhker sissetung aset eelmise aasta

2. mail Helme vallas Jõgeveste külas. Kui kolm varem kriminaalkorras karistatud sissetungijat vanuses 16–19 eluaastat 72aastase peremehe äratanud olid, nõudsid nad temalt sigarette, viina ja raha. Eitava vastuse peale lõi üks röövijatest eakat meest kaasavõetud puukaikaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles