Galerii: Rehepapi filmimine jõudis Eesti pinnal lõpule

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpus ja käesoleva alguses olid Karula rahvuspargis viimased kodumaised filmivõtted, mis toovad juba tuleval sügisel Andrus Kiviräha «Rehepapi» surematule kinolinale.

Karulas Mäeküla talu tiigi juures filmiti esmaspäeva õhtupoolikul üles stseen, kus filmi peategelane Hans, keda kehastab näitleja Jörgen Liik, leiab oma armastatu südame võitmiseks meisterdatud lumemehe praktiliselt sulanuna. «Lumemees lubab viimastel hetkedel Hansule, et ta jutustab sulaveena tema armuloost tervele ilmale,» kirjeldas filmi produtsent Katrin Kissa stseeni tausta.

Kissa sõnul olid lumeolud selleks filmiosaks igati parajad, kuna maad kattis sellel päeval õhkõrn lörtsikiht. «Suurema lumega tegime kõik vajalikud võtted siin juba ära.»

Filmimeeskonna kunstnikud olid parasjagu ette valmistamas lumemeest sulamise eri staadiumides, kuna filmis tehakse üldse väga vähe eriefekte arvutiga. Nii ka filmi ühe olulisema stseeni juures. «See hakkab tõenäoliselt välja nägema kõvasti kallim, kui see tegelikult maksab. Teeme tegelikult kogu filmi suhteliselt väikese eelarvega, kuigi lugu on päris keerukas,» lisas Kissa.

Mitme maa film

Kuna film valmib Eesti-Hollandi-Saksa ja Poola koostöös, ei olnud kõik võtetel viibinud meeskonnaliikmed eestlased. Kuna näiteks helimehed on Hollandist ja ka eriefektid filmile teevad sealsed tegijad, käis kogu filmi tehniline pool ühises inglise keeles. 

Pärast viimaste vajaminevate kaadrite salvestamist liigub kogu filmitegemine edasi Poola, kus on paralleelselt võtetega juba aset leidmas filmi montaaž. Seal saab film ka pilditöötluse ja muusikalise tausta. 

Filmis mängivad keskseid tegelasi Arvo Kukumägi, Jörgen Liik, Rea Lest, Taavi Eelmaa, Katariina Unt, Meelis Rämmeld ja Jaan Tooming. Filmi stsenarist ja režissöör on Rainer Sarnet, produtsent Katrin Kissa, operaator Mait Mäekivi, kunstnikud Jaagup Roomet ja Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Jaanus Vahtra, krattide kunstnik Jaanus Orgusaar ja grimmikunstnik Anu Konze.

Eesti-poolne tootjafirma on Homeless Bob Production. Filmi valmimist toetavad Eesti filmi instituut, Eesti Kultuurkapital ja Media Slate Funding. «Rehepapi» arendamist on Hooandja keskkonna kaudu toetanud ka Eesti filmisõbrad. Film esilinastub praeguste plaanide kohaselt tuleval sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles