Kütusehinnad kerkisid oluliselt (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Beniini hind on viimastel päevadel lühikese ajaga kerkinud 11 sendi võrra liiter. Seega võib öelda, et 1. veebruarist kehtima hakanud aktsiisitõus jõudis nüüd tanklatesse, nagu kütusemüüjad ka nädala algul ennustasid.

Kui automaaattanklates ja mitmes mehitatud tanklas oli veel 1. veebruaril bensiini 95 hind 0,909 eurot liiter, siis täna hommikul oli automaattanklates bensiiniliitri hind 1,019 eurot. Diisliliitri hind jäi veel allapoole maagilist ühe euro taset, olles 0,969 eurot liiter.

1. veebruarist tõusis mootorikütuste aktsiis bensiinile 4,2 sendi võrra liiter, millele lisandus 0,84 sendi suurune käibemaks, mis tähendab, et tänane hinnatõus oli kaks korda oodatust suurem.

Tänasest maksab liiter bensiini 95 Statoili tanklaketis 1,035 eurot, mis asendas aktsiisitõusu eel alates 18. jaanuarist kehtinud hinna 0,985 eurot. Statoil põhjendades oma sammu aktsiisimaksu tõusu eel tanklatesse veetud odava kauba lõppemisega.

Esmaspäeval ütles Valga Statoili teenindusjaama juhataja Katrin Urbanik, et lähipäevil siiski hind muutub – niipea kui uut kütust juurde tuuakse.

Tankla juhataja hinnangul tavatarbija mõnesendist hinnavahet praeguse üldise madala kütusehinna juures väga ei tunneta, küll aga nõustub ta, et suurtarbijat puudutab see küll. «Oleme täitsa selleks valmis, et kaotame suured veokid – neil on ju suured paagid ja miks nad peaksid siin tankima. Kui ta võtab tonni korraga ja kuus senti on vahe, mõelge siis ise ...» tõdes ta esmaspäeval.

Ka lähedal asuvast Olerexi tanklast öeldi esmaspäeval, et müüakse veel vana hinnaga kütust ja uut hinda saavad kliendid näha nädala jooksul. Nüüd ongi see tõeks saanud. Täna olid sealgi hinnad samal tasemel Statoili Valga tanklaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles