Jauram läbis värskenduskuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Tõrva kultuurimaja rahvamuusikaansambli Jauram koosseis on tublisti uuenenud, on kollektiivi juhendaja jätkuvalt Thea Leitmaa (esiplaanil). Lisaks Arnold Looga (paremalt), Karin Kase, Inari Vähi, Kalev Mäekalle ja Märt Tomp.
Kuigi Tõrva kultuurimaja rahvamuusikaansambli Jauram koosseis on tublisti uuenenud, on kollektiivi juhendaja jätkuvalt Thea Leitmaa (esiplaanil). Lisaks Arnold Looga (paremalt), Karin Kase, Inari Vähi, Kalev Mäekalle ja Märt Tomp. Foto: Koidu Ahk

Tõrva kultuurimaja rahvamuusikaansambli Jauram 43. tegevushooaeg on kollektiivi hulga värsket verd ja uut hingamist toonud.

Ansambli naissolisti kohale asus Karin Kase, kes lõpetanud Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli klassikalise laulmise erialal. Ta on esinenud solistina, aga laulnud ka mitmes kooris ning ansamblis. Jauramis jääb tema õlule laulmisele lisaks veel ansambli nimipilli jaurami ja teiste rütmipillide mängimine.

Samuti liitus ansambliga Arnold Looga, kes peab Valgamaa kutseõppekeskuses ja Riidaja koolis õpetajaametit, on mänginud mitmesugustes kooslustes kitarri, kontrabassi ja laulnud. Rahvamuusikat on ta viljelnud ansamblis Raud-Ants, mis tegutses kümme aastat ja on koos Metsatölluga vastutav niinimetatud uue laine folk-metal’i tekke eest Eestis. Jauramis on Looga pärisosa laulmine, pillid aga basskitarr, kontrabass ja trumm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles