Ebakaineid juhte jäi vahele ka Valgamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne Foto: Martin Ilustrumm

Möödunud nädalavahetus paistis silma Lõuna-Eesti teedelt avastatud suure hulga joobes juhtide poolest. Ligi 7000 kontrollitud juhist oli alkoholi pruukinud 50.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel täpsustas, et Valgamaal kontrollis politsei nädalavahetusel 1033 autojuhi kainust ning neli sohvrit tuli roolist kõrvaldada põhjusel, et nemad ei olnud kained.

"Kuuel juhul tehti nädalavahetusel Valgamaal autojuhile ka narkokiirtest, kuid ükski kahtlust äratanutest õnneks narkootikume pruukinud ei olnud,« lisas ta.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel kinnitas, et pole vahet, kas tegu on külavahetee või liiklustiheda linnatänavaga, sest joobes juht liigub võrdselt nii siin kui seal. »Kõige suurema hulga joobes juhte tabasime pühapäeva vältel, kui inimesed eeldasid, et on pitsivõtmisest pea juba selgeks puhanud ning võivad sõitma minna. Aga ei olnud, promill oli ikka veel sees,« rääkis ta.

Pähkel rõhutas, et alkohol püsib organismis tihti kauem, kui inimene ise seda arvab. »Välistamaks, et joobnuna rooli asute ja end või teisi ohtu panete, on tark tegu soetada endale isiklik alkomeeter. Nii saab igal juhul enne gaasipedaali vajutamist oma kainuses kindel olla,« kirjeldas ta.

Kahel juhul avastati nädalavahetusel Lõuna-Eestis purjus juht tänu tähelepanelikule liiklejale, kes andis hädaabinumbril ohtlikust juhist märku. »Igapäevaste liiklejate kaasabi liikluse ohutumaks muutmisel on igati tänuväärne ning loodame, et see initsiatiiv kasvab veelgi," avaldas Pähkel lootust.

Jooksval aastal on joobes juhi süül juhtunud üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust. Samal ajal ehk pisut enam kui kuu ajaga on politsei Eestis kokku juhtimiselt kõrvaldanud 611 alkoholi tarvitanud autojuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles