Ilmataat tõmbas tõukekelgumaratonile vee peale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise korraldaja Imre Arro jää paksuse mõõtmiseks Pühajärvel auke puurimas
Ettevõtmise korraldaja Imre Arro jää paksuse mõõtmiseks Pühajärvel auke puurimas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 13. veebruaril toimuma pidanud 1. Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on edasi lükatud 5. märtsile 2016.

Matkamaraton lükati edasi ebasoodsate ilmastikuolude tõttu: Pühajärve jää paksus on küll piisav, kuid jääle pääsemine kaldalt ei ole turvaline.

«Tänase seisuga kõigub jääpaksus 14–28 cm vahel, kuid lume sulamine ja rohke vee juurdevool on jääd kergitanud ning kallaste jääpaksus on ebapiisav,» selgitas matkamaratoni korraldaja Imre Arro OÜst Loodusturism esmaspäeval. «Ilmaprognoos lubab veebruari lõpust märtsi alguseni vähemalt kahenädalast külmaperioodi, mis annab rohkem lootust matkamaratoni turvaliseks korraldamiseks.»

1. Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel leiab aset talvepealinnas Otepääl Pühajärve jääl. Start ja finiš on Pühajärve rannas. Distantsid on 10 ja 20 km, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud alates 17. eluaastast ja koolinoored vanuses 10–16 aastat.

Imre Arro märkis, et starti võib tulla ka oma soome kelgu või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapeal laenutada. «Võistluse eesmärk on taaselustada tõukekelgutamise traditsioon ja panna alus uuele talvisele üritusele Otepää turismipiirkonnas.»

1. Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on esmakordne kogu Eestis ja on pühendatud Otepää 900. juubelile.

Eelregistreerimine ja vahendite laenutuse broneerimine toimub elektrooniliselt kuni 3. märtsini. Toimumispäeval saab kohapeal registreeruda vaid vabade kohtade olemasolul ja registreerimine lõpeb 15 minutit enne vastava distantsi starti. Kõik registreerunud saavad enne matkamaratoni algust rinnanumbrid võistluste sekretariaadist.

Võistluse korraldajal on õigus teha programmis muudatusi ja äärmisel juhul võistlus ära jätta. Kõiki registreerunuid teavitatakse võistluse ära jätmisest e-posti teel.

Tõukekelgu matkamaratoni korraldab Loodusturism.ee koostöös Otepää vallaga.

Copy
Tagasi üles