Otepää õpilane võitis üleriigilise konkursi

, Otepää gümnaasiumi meediaõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Saal
Margit Saal Foto: Erakogu

MTÜ Mondo kuulutas möödunud detsembris välja arengukoostöö-teemalise esseekonkursi gümnaasiumiastme õpilastele. Esikoha saavutas Otepää gümnaasiumi abiturient Margit Saal.

Kirjutada sai kahel teemal: «Kuidas  lõimida immigrante ja pagulasi eesti kooli ja ühiskonda?» ning «Mida Eesti peaks tegema, et kliimamuutusi peatada?»

Viimati mainitud teemal kirjutas ka otepäälane Margit Saal, kes oma lennukate ideedega noppis esikoha. Auhinnaks sai Eestimaa valupunkte kajastanud noor kirjutaja õppereisi Ghanasse, kus külastatakse kohalikke koole ja tutvutakse MTÜ Mondo koostööpartnerite tööga Põhja-Ghanas Kongo kogukonnas.

Margit Saal on oma kirjutistega silma paistnud ka koolis ning esindanud väga edukalt Otepää gümnaasiumit piirkondlikel olümpiaadidel. Nii sellel kui eelmisel aastal kuuluvad talle esikoht eesti keeles ja  ühiskonnaõpetuses; matemaatika teine koht eelmisel aastal, inglise keele ja matemaatika olümpiaadide esimesed kohad üle-eelmisel aastal. Mitu jõuproovi, kus Margit veel sel aastal osaleb, on lähiajal ees ootamas.

«Margit on hea näide tänapäeva teadmishimulisest noorest, kes loeb palju, on õpihimuline, sihikindel – samas ei eksponeeri oma isikut, vaid jääb pigem tagasihoidlikuks. Tema puhul tunnen õpetajana rõõmu sellest, et nii mitmeski valdkonnas on muna targem kui kana,» kommenteeris Margiti emakeeleõpetaja Marika Paavo neiu suursaavutust.

MTÜ Mondo on Eesti juhtiv maailmahariduse, arengukoostöö ja humanitaarabi organisatsioon, mis loob Eesti inimestele võimalusi maailma paremaks muutmiseks.

Tänavune konkurss oli  juba kolmas ning esseesid hindas žürii koosseisus Johanna Helin (MTÜ Mondo), Madli Ross (MTÜ Mondo), Helen Ennok (Eesti välisministeerium), Piret Järvela (Tallinna Reaalkool), Hanna-Liis Kaarlõp-Nani (UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon), Kirsti Viljamaa (esseekonkurss 2014 võitja).

Copy

Märksõnad

Tagasi üles