Raamat ja plaat aitavad Mulgi keelt omandada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu autor Alli Laande andis koos Ants Tauliga ülevaate, mida võib CD-plaadilt kuulda.
Raamatu autor Alli Laande andis koos Ants Tauliga ülevaate, mida võib CD-plaadilt kuulda. Foto: Neil Viskov / Helme.ee

Helme raamatukogus esitleti 5. veebruaril äsja valminud esimest mulgimurdelist kõnelemisraamatut/õppekomplekti.

Pidulikul päeval oli raamatukogusse kogunenud üle poolesaja inimese. Katrin Viskovi juhendamisel esinesid Ritsu lasteaia-algkooli õpilased. Raamatu autor Alli Laande andis koos Ants Tauliga ülevaate, mida võib CD-plaadilt kuulda. Võimalus oli rääkida raamatu illustraatori Lii Laandega ja uurida, mis inspireeris raamatule pilte tegema ja teost just sellisena kujundama, nagu see nüüd kaante vahel on.

Tegemist on ainulaadse raamatu/õppekomplektiga. Sellesse kuulub kõnelemisraamat koos näitemängude ja harjutustega ning kaunite illustratsioonidega. Raamatus on fotod Mulgimaa eri paigust. Tagakaanelt on võimalik leida CD, millele salvestatud audiomaterjal. Tekstid on Mulgi murdes sisse lugenud Alli Laande ja Ants Taul.

Raamat on mõeldud neile, kes Mulgi murde õppimist alles alustavad, aga ka neile, kes tahavad oma keeleoskust värskendada. Raamatu kogumaht on 92 lehekülge ja see koosneb 17 peatükist. Teemasid ja harjutusi seob läbiv lugu. Rõhku on pandud just suhtlemiseks vajaminevale keelele.

Raamatu ja kogu õppekomplekti koostamisele aitasid kaasa projektijuht Ave Visor, Helme vallavalitsus ning kultuuriministeerium ja rahvakultuuri keskus programmiga «Mulgimaa kultuuriprogramm 2014–2017».

Copy
Tagasi üles