Matkarada, metsaonn ja laagripaik meelitavad loodusesse puhkama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soontaga looduskaitseala silt Saeveskil, RMK puhkekohal teavitab külastajaid käskudest-keeldudest, siit saab ka lugeda, mida ja  miks kaitstakse.
Soontaga looduskaitseala silt Saeveskil, RMK puhkekohal teavitab külastajaid käskudest-keeldudest, siit saab ka lugeda, mida ja miks kaitstakse. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Ka tänapäeval on Soontaga küla suurim uhkus mets. Et hoida loodusväärtusi – metsakooslusi, niite ja kaitsealuseid liike –, on siia rajatud looduskaitseala, mis hõlmab suurt osa küla pindalast.

Kaitseala külastaja saab hea ülevaate siinsest loodusest ja ajaloost. Teede äärest leiab kaitseala tutvustavad kaardiga teabetahvlid. Saeveski tehisjärve juurde, kust ka matkarada läbi viib, on rajatud laagri- ja telkimispaik, samuti metsaonn.

Metsaonn ja laagripaik Saeveski paisjärve ääres, kuhu viivad nii Soontaga küla kui Pikasilla poolt kruusa- ja pinnaseteed, on matkajate ja puhkajate seas hinnatud paik. Järve ääres on laagripaik lõkkeasemete, pinkide ja laudadega. Kaldal on saunaga metsaonn, kuhu kõigile ligipääs prii – tuleb vaid eelnevalt RMKga kokku leppida, teinekord on majake pikalt broneeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles