Eriolümpia tunnustab parimaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolümpia talimängud
Eriolümpia talimängud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 18. veebruaril kell 12 algab Haapsalu kultuurimajas Eesti Eriolümpia (EO) Ühenduse tänuüritus. Sellele on palutud igast EO Eesti Ühendus liikmesasutusest parim mees- ja naissportlane, nende juhendaja ning asutuse juhtkonna esindaja. Kutsutud on ka kõik Los Angelese maailmamängudel ja teistel rahvusvahelistel suurvõistlustel osalenud sportlased: 26 sportlast ja 8 treenerit.

Tänuüritusel heidetakse pilk möödunud aastasse, tunnustatakse parimaid, tänatakse nende juhendajaid ja rõõmustatakse ühiste õnnestumiste üle.

Käesoleva aasta tähtsündmus on 2.–3. märtsil Otepääl toimuvad 5. Rahvusvahelised Eriolümpia Talimängud. Aastaringselt korraldab ühendus erinevaid võistlusi ja liikumispäevi 15 spordialal, osaletakse aktiivselt rahvusvahelistel võistlustel.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 4,4 miljonit sportlast 177 riigist. EO Eesti Ühendus on asutatud eesmärgiga aidata kaasa Eesti vaimsete- ja liitpuuetega inimeste sporditegevuse edendamisele. Sport ja sellega kaasnevad positiivsed saavutused ning emotsioonid on andnud motivatsiooni ja tegutsemisrõõmu nii võistlustel osalejatele kui ka juhendajatele.

Organisatsioonil on 40 liikmesasutust ja Eriolümpia tegevuses osaleb ligi 2000 juhendatavat. Eriolümpia on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles