Viilhallis puhkes ulatuslik põleng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viilhallis puhkes ulatuslik põleng
Viilhallis puhkes ulatuslik põleng Foto: Vello Jaska

Täna öösel kell 00.57 saabus päästeametile teade, et Tõrvas põleb viilhall, kus hoitakse saepuru ja hakkepuitu.


Valga operatiivkorrapidaja Marek Kästi sõnul põles 600 m2 suurune viilhall päästjate saabudes lahtise leegiga. Üks osa hoone seinast vedeles maas, mistõttu oletatakse, et toimus ka plahvatus.

«Plahvatuse osas ei saa väita midagi kindlat, kuna me ise seda pealt ei näinud, aga arvatavasti see juhtus,» sõnas Käst. «Võis tekkida tulesäde, mis panigi tolmuga segatud õhu plahvatama.»

Käst rääkis, et sündmuskohal viibinud töölise hinnangul oli hoones saepuru ja hakkepuitu 20–30 tonni vahel. Päästetööl abistas ettevõtte kopplaadur, millega osa puidust hoonest välja toodi.

Tulele pandi piir esialgu kell 6.19, kuid kell 8.09 saabus teade uuest põlengust samas viilhallis. «Kuna hakkepuit oli kuhjatud väga suurde hunnikusse, siis tulepesad olid peidetud. Sel juhul võib alati toimuda uus süttimine,» selgitas Käst.

Praeguseks on tuli kontrolli alla saadud. «Päästjad on aga kohal ja kontrollivad olukorda,» sõnas Käst, lisades, et see võib aga aega võtta terve tänase päeva. «Seal on väga palju kohti, kus võib tuli peidus olla,» põhjendas ta.

Kohale sõitis kaks päästeautot Valgast, kaks Tõrvast, kaks Pukast, üks Mustlast ja üks Abjast.

Põlengu tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles