Igas etteastes peitus mõni rosin

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Kase ansamblimuusikapäev 2016
Anu Kase ansamblimuusikapäev 2016 Foto: Monika Otrokova

Otepääl sai 16. veebruaril teoks traditsiooniline Anu Kase ansamblimuusikapäev. Esines 14 õpilasansamblit Tõrvast, Võrust, Valgast, Nõost, Otepäält ning Tartu muusikakoolidest kokku ligi 100 õpilasega, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Ansamblimuusikapäeval sai noorte muusikute esituses kuulata erinevaid ansamblikoosseise: akordioniste, flöödi-, saksofoni-, vaskpilli- ja klarnetimängijad ning keelpillimängijaid.

Päev algas aga hoopiski žürii lennuka etteastega, kui selle liikmed mängisid erinevaid pille ja laulsid. Žüriisse kuulusid Tartu 1. muusikakeskkooli direktor Kaido Otsing, Otepää muusikakooli klaveriõpetaja ja kontsertmeister Ülle Rebane, muusikakooli kitarriõpetaja Evelyn Ainlo ning Otepää vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja spordispetsialist Janika Laur.

«Ansamblimuusikapäeva žürii ei vali esimest ja teist kohta, see ei ole võistlus,» selgitas Otepää muusikakooli direktor Tuuli Vaher. «Žürii tõi iga ansambli esinemises välja kõige meeldejäävama asja. Eesmärk oli innustada lapsi koos musitseerima ja rõõmsalt esinema.»

Päeva toetasid Valgamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Otepää vallavalitsus, korraldas Otepää muusikakool. Selle aasta ürituse moto oli Ameerika šokkrokkari Marilyn Mansoni mõte «Muusika on tugevaim võlukunst».

Kase oli aastatel 1980-2000 Otepää muusikakooli õpetaja. Tema käe all on õppinud paljud Otepää lapsed, neist suur osa on praegu juba täiskasvanud.

1997. aastal toimus esimene ansamblimuusikapäev Otepääl, kus Anu Kase oli üks eestvedajaid. Tema eesmärk oli sõnastatud järgmiselt: ansamblimuusikapäev on mõeldud eeskätt Lõuna-Eesti muusikakoolide õpilastele. Üritus on hea esinemiskogemus ja üksteise kuulamise võimalus, kus saab tutvuda erinevate ansamblitega. Tänaseks on saanud see üritus järjepidevaks noorteansamblite kokkusaamiskohaks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles