Valga õpilane jõudis konkursil parimate sekka

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Euroteemalisele essee- ja joonistusvõistlusele „Mis mulle euro juures meeldib?“ laekus tähtajaks 523 tööd. Kõige aktiivsemalt osalesid nooremad vanuserühmad: lasteaed kuni viies klass ning kuues kuni üheksas klass.

Rahandusministeeriumi andmetel laekus konkursile palju sisukaid esseesid ning toredaid joonistusi. Mitmed pildid meeldisid žüriile nii väga, et leidsid koha ka ministeeriumi seintel.
 
Žürii valis välja igast vanuserühmast kolm parimat tööd. Vanuserühmas lasteaiast kuni 5. klassini olid parimad Patrick Laansalu Krootuse põhikoolist, Iris Pook Põltsamaa lasteaiast Mari ja Elo Elmers Pelgulinna gümnaasiumist.
 
6.–9. klassi õpilastest valis žürii välja Merili Viksi Valga gümnaasiumist, Merilin Villemsi Tartu Kivilinna gümnaasiumist ja Kerli Tali Tartu Kivilinna gümnaasiumist.
 
Liisi Olesk Tapa gümnaasiumist, Anett Numa Põlva ühisgümnaasiumist ja Aleksandr Galaktionov Tallinna Tõnismäe reaalkoolist olid võidukad 10.–12. klasside õpilaste seas.
 
Kõige tublimalt osalesid võistlusel Tartu Kivilinna Gümnaasiumi 6. klassi õpilased, kes võitsid  peaauhinna – klassiekskursiooni Eesti Panga muuseumisse.

Žüriisse kuulusid rahandusminister Jürgen Ligi, rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, ÜRO Lastefondi UNICEF Eesti tegevjuht Toomas Palu, Eesti Panga rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna juhataja Katrin Kask ning olümpiavõitja Jaak Uudmäe.
 
Konkursi korraldasid rahandusministeerium, UNICEF, Eesti Pank ning Eesti Olümpiakomitee.

Parimate tööde autoritele korraldatakse jaanuaris rahandusministeeriumis pidulik vastuvõtt ja autasustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles