Jäätmeid saab ka tasuta ära anda

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud jäätmed nagu näiteks värvid, liimid, lahustid, ravimid, pestitsiidid happped jm.
Ohtlikud jäätmed nagu näiteks värvid, liimid, lahustid, ravimid, pestitsiidid happped jm. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Vanarahva teada ei pidavat tasuta isegi tappa saama – ometigi saab jäätmejaamades paljusid koduseid jääke täiesti ilma rahata ära anda. Milliseid jäätmeid vastu võetakse ning mis neist edasi saab?

Sirvides Valgamaal asuvate Helme, Valga ja Otepää jäätmejaamade hinnakirju, hakkab silma mitu jäätmegruppi, mille äraandmise tasuks vähemalt piirkonna elanikule märgitud ümmargune null. Nii saab näiteks tasuta ära viia paber-, puit-, metall- ja klaaspakendeid, ohtlikke aineid sisaldavaid või nendega saastunud pakendeid, vanarehve, patareisid, elektroonikaseadmeid ja palju muud.

Samas läheb ohtlikku asbesti sisaldavate ehitusmaterjalide, ehitusprahi ja segaolmejäätmete äraandmine nii tavainimesele kui ettevõttele mõndagi maksma. Lisaks pole see, mis elanikule tasuta, alati sama soodus ettevõttele. On ju ettevõttele jäätmete puhul tegu tuluteenimisest üle jäänud kõrvalproduktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles