Bussiekskursioonil peab turvavöö kinnitama

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval ilmus Valgamaalases lugu turvavööde kasutamisest bussiliikluses. Sellest ajendatuna saatis üks kodanik Valgamaalasele järgmise vihje: «Lapsed on mulle kõnelnud, et kooliekskursioonidel on bussijuhid keelanud lastel turvavööd kasutada!» Paraku ei olnud võimalik vihje edastajalt saada täpsustust bussifirma ega juhtumi enda kohta.

ASi Atko Bussiliinid Valga osakonna juhatajat Toomas Turganit üllatas selline vihje, sest nende firma juhid paluvad ka tavareisidel reisijatel turvavööd kasutada. Samuti rõhutas ta, et ekskursioonidel on lisaks bussijuhile kaasas ka õpetajad või teised vastutavad isikud. «Klassiekskursioonidel on alati kaasas kaks õpetajat, kes omakorda kontrollivad, et turvavööd oleksid kinnitatud.»

Liiklusseadus sätestab juhile reeglid, milles on selgelt kirjas, et kui sõidukis on olemas turvavööd, on juhil keelatud sõidutada sõitjat, kes pole nõuete kohaselt turvavööga kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles