Labor võtab tuure maha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud metssiga. Foto on illustreeriv
Surnud metssiga. Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Jahimeeste Seltsi, veterinaar- ja toiduameti ning veterinaar- ja toidulaboratooriumi esindajad on kokku leppinud kahes muudatuses, mis tänasest rakenduvad annab selts oma kodulehel teada.

Esiteks loetakse alates 1. märtsist eelmisel aastal sündinud metsseapõrsad kesikuteks. See tähendab VTA ja jahiühenduste vahel sõlmitud lepingute mõistes seda, et eelmisel aastal sündinud emaste metssigade organmaterjali alusel on jahimeestel võimalik saada kompensatsiooni vastavalt lepingule.

Väljamaksmise üks eeldus on ka see, et sellisena kütitud emane metssiga on kütitud jahiloa alusel, mis on väljastatud kesiku või täiskasvanud metssea küttimiseks.

Teiseks lõpetatakse märtsikuust nädalavahetustel kütitud metssigade vereproovide vastuvõtmine veterinaarkeskustes ja laboris analüüside tegemine. Vereproove võetakse maakondlikes veterinaarkeskustes vastu tööpäeviti ja labor teeb analüüse samuti tööpäeviti. Samas jätkub proovide vastuvõtt Tartu laboris 24/7. Muutused on tehtud seoses jahihooaja lõppemisega ja vajadusega kasutada ressursse efektiivselt.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles