Eripiirkonnas jäi üks hunt laskmata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt. foto on illustreeriv.
Hunt. foto on illustreeriv. Foto: Ene Mägi

Eestis kütiti veebruariga lõppenud jahihooajal 101 hunti. Mandri-Eestis kütiti novembri algusest veebruari lõpuni kestnud hooajal 86 ning Saare- ja Hiiumaal 15 hunti, kellest seitse lasti Saare- ja kaheksa Hiiumaal.

Mandri-Eesti küttidel on huntide küttimine selleks korraks lõppenud, kuid Saaremaa jahimehed tohivad märtsi lõpuni lasta kolm ja Hiiumaa omad ühe hundi.

Lõppenud hooajal kütiti enim hunte Järvamaal, kus kütid lasid kõik limiidiga lubatud 14 hunti. Raplamaa jahimehed lasid 11 hunti ja üks lubatud hunt jäi laskmata. Läänemaa kütid lasid kõik kümme lubatud hunti.

Kõik lubatud hundid kütiti ka Harjumaal, kus lasti 8, Valgamaal 6, Põlvamaal 5, Ida-Virumaal 2, Jõgevamaal 2 ja Lääne-Virumaal 2 looma.

Pärnumaal kütiti lõppenud hooajal lubatud 14 hundist kaheksa, Tartumaal lubatud seitsmest hundist kuus, Viljandimaal kuuest hundist viis, Võrumaal kolmest kaks ning Valga ja Võru eripiirkonnas kuuest hundist viis.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles