Inglipuud ootavad kingitusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maxima toetab ka tänavu Päästearmee algatust ning seab oma 22 kaupluses puudust kannatavate perede lastele kingituste kogumiseks üles niinimetatud inglipuud.


Tegu on omalaadse jõulukuusega, millele riputatud 30–40 inglit. Igale neist on kirjutatud ühe puudust kannatavast perest pärit lapse nimi ja Päästearmee kogutud andmed tema kohta: vanus, pikkus, jalanumber. Kokku loodab Maxima heade inimeste toetusel aidata 718 last.

Kaupluste külastajad võivad võtta kuuselt ingleid ja teha seal kirjas olevale lapsele omapoolse, kas pühendusega või ilma, kingituse. Piisab lihtsast mänguasjast, kommikotist või piparkoogimajast. Kõik need valmistaksid kindlasti rõõmu lastele, kelle jõulud mööduksid muidu rõõmuta avada jõuluvana kingikott. Kinkijale jääb aga mõnus mälestus justkui inglina tehtud jõuluaegsest heateost.

Kingitused tuuakse inglipuu juurde kas Päästearmee esindajale või kaupluse infoletti ning Päästearmee toimetab pärast pühi kingitused igale lapsele koju kätte.

Lapsi saavad toetada ka need, kel head kingiideed kohe varnast võtta ei ole. Sellisel juhul saab lapsi toetada rahaliselt, sest kauplustesse on paigaldatud korjanduskarbidki.

Päästearmee kapten Daniel Henderson, kes sama projekti juhtinud mitmes riigis ja teeb seda nüüd teist aastat ka Eestis, loodab, et tänavugi inimesed puudust kannatavate laste toetamisel aktiivsed on. «Mullu kogunes toetusi niivõrd palju, et lapsed said ühe asemel mitu toredat kingitust,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles