Valla suurim tööandja varustab küla ka soojaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Sanwood toodab täispuidust ja erisuguste kattematerjalidega toole 50–60 eri mudelit. Nõudlus on ka polsterdatud toolide järele, mida kasutatakse nii kodudes, restoranides, hotellides kui muudes asutustes. Juhatuse liige, tegevjuht Ari Lustila näitas toolipõhja, mida parasjagu kasutati tooli kokkupanekul.
AS Sanwood toodab täispuidust ja erisuguste kattematerjalidega toole 50–60 eri mudelit. Nõudlus on ka polsterdatud toolide järele, mida kasutatakse nii kodudes, restoranides, hotellides kui muudes asutustes. Juhatuse liige, tegevjuht Ari Lustila näitas toolipõhja, mida parasjagu kasutati tooli kokkupanekul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keeni külas tegutseva ASi Sanwood meistrite valmistatud toole ja söögilaudu saab osta mitte ainult Eestist, vaid üle maailma. Toodang läheb müüki kaubamärgi Pohjanmaan all.

«Meie valmistatud söögilaudadest ja toolidest jääb Eestisse ainult mõni protsent, enamik läheb Soome turule. Valmistame täispuidust söögilaudu, toole, kappe ja kummuteid. Nädalas toodame keskmiselt 1500 tooli ja 230 kuni 250 söögilauda,» tutvustas ASi Sanwood juhatuse liige, tegevjuht Ari Lustila.

«Kasutame kaske, mändi, tamme, ka kunstmaterjale, puitlaast- ja lamineeritud plaati. Puitu tarnime enamasti Eestist, osaliselt Soomest ja Lätist. Tammepuu ostame Kanadast ja ka Ukrainast,» lisas tootmisdirektor Revo Falkenberg. Tema kinnitusel toodetakse tehases näiteks laudu 50 mudelit, toole samuti 50–60 mudelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles