Keeni – globaalse haardega ettevõtted ja hakkajad noored

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeni küla, kus elab pea kolmsada Sangaste valla elanikku, eristub tavaliset külapildist just kortermajade rohkuse poolest. Tore, et majad on rahvast täis ning ükski neist hoonetest pole laokile jäetud.
Keeni küla, kus elab pea kolmsada Sangaste valla elanikku, eristub tavaliset külapildist just kortermajade rohkuse poolest. Tore, et majad on rahvast täis ning ükski neist hoonetest pole laokile jäetud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgast pooletunnise autosõidu kaugusel, Sangastest viis kilomeetrit Viljandi suunas asub Keeni küla, mis eristub tavapärasest külapildist. Valla suurima rahvaarvuga külas elab pea 300 inimest, kellest enamik on leid­nud endale eluaseme külakeskuses asuvates kortermajades.

Külas annavad tooni toole ja söögilaudu tootev AS Sanwood, helbetootmisega tuntust kogunud AS Sangaste Linnas ja palkmaju tootev OÜ Landhaus. Tegutseb ka väike erakauplus, kust külarahvas esmavajaliku  tarbekauba kätte saab. Suurem toidu- ja tööstuskaupade pood asub viie kilomeetri kaugusel Sangastes.

Külas on noortekeskus ja raamatukogu ning sadakonna õpilasega Keeni põhikool. Küla keskel paikneb endine mõisahoone, mida ümbritseb park.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles