Loomemaja hea aura õhutab loojaid tegudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui neljapäeva õhtul jahedast talveõhtust Tiina Loomemaja uksest sisenesime, võtsid meid vastu hubane valgus ja soojalt pidulik õhkkond. Pidulikkuseks oli põhjust: käes oli hetk, mil maja ametlikult avati.

Möödunud aasta varasuvel rääkis Valga kunstistuudio juht Tiina Saarmann Valgamaalasele lennukast soovist, et saja-aastane väärikas hoone, kus stuudio tegutseb, koondaks linna loome- ja kunstiinimesi. Ja kuigi vaikselt tegutseti majas ka renoveerimistööde varjus, saab nüüd öelda, et maja perenaise unistus on täitunud.

Avamist tõukas veidi tagant ka võimalus majas näitus avada. "Veebruaris avanes võimalus tuua Soomest pärit kunstniku Juhani Honkaneni maalide ja skulptuuride näitus. Kui sellest rääkisin, öeldi mulle: mis näitust sa avad, kui sul veel maja avamata? Minul muidugi oli kogu aeg mõte, et ükskord maja avan – teen veel natuke, ja veel natuke, siis ongi valmis – ja siis avangi," rääkis Saarmann avamisel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles