Jurmalast tuldi koju kaotusega

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Berkis oli Valga meeskonna suurim korvikütt, tuues viimasest mängust 22 punkti. Foto on illustratiivne.
Martin Berkis oli Valga meeskonna suurim korvikütt, tuues viimasest mängust 22 punkti. Foto on illustratiivne. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Laupäeva õhtul toimus järjekordne kohtumine korvpallis, kus vastamisi läksid BK Valga/Valka ja Jurmala/Fenikss. Paraku tuli Valga meeskonnal vastu võtta kaotus 98 : 86.

Esimene poolaeg algas Valga meeskonnale kohe positiivse noodiga, kui Valmo Kriisa täpne kolmene läbi korvirõnga läks. Kui esimesest veerandajast oli mängitud ligemale kuus mitutit oli tablool 7 : 14 Valga kasuks. Korra suurenes eduseis isegi 10punktiliseks, kuid veerandaja lõpuks oli Jurmala meeskond järele võtnud ja seis oli 21 : 23.

Teine veerandaeg algas kohe mitme ebatäpse viskega ning seetõttu hakkas Jurmalale järjest punkte juurde kogunema. Minut enne poolajale minekut suudeti vahe mängida kahepunktiliseks, kuid Teine veerandaeg ei olnud kokkuvõttes kuigi hea, sest Valga meeskond suutis visata kõigest 14 punkti vastaste 23 vastu. Seeega mindi poolajale juba 44 : 37 kaotusseisus.

Kuigi Martin Berkis oli kolmanda veerandaja alguses täpne, tuues kiirelt viis punkti, oli peale kolme ja poolt minutit vahe suurenenud taas kümne punktiliseks 52 : 42. Siiski tundus, et mängu on Valga meestel veel võimalus tagasi tulla, kuna veerandaja lõpus suudeti end kokku võtta ja vahe vähendada 4punktiliseks 64: 60.

Viimasel ja otsustaval veerandajal võtsid Jurmala mehed taas initsiatiivi kohe enda kätte, suurendades kahe esimese minutiga vahe 8punktiliseks 70 : 62. Paraku suurenes vahe üsna kiiresti 14 punktiliseks ja kui mängida oli veel pisut üle 4 minuti oli tablool kurb seis 83 : 69. Korraks suurenes kaotus veel 16punktiliseks, kuid Kristaps Kanbergs ja Kriisa olid täpsed ning Edgars Krumins oli täpne vabavisetel. See paraku mängu ei pästnud ja seega tuli vastu võtta 98 : 86 kaotus. 

Selle võiduga kindlustas Jurmala/ Fenikss meeskond oma kuuendat kohta ja jätkab play-off-kursil.

Mis sai Valga meeskonnale saatuslikuks?

Vabavisetel oli meeskond väga tubli, kuna tabavusprotsent oli 83% (23st 19). Paraku olid Jurmala mehed sama täpsed vabaviskejoonel, visates 24st 20. Kolmeste tabavus oli samuti mõlemal meeskonnal üsna sama ja Valga meeskond ei jäänud siinkohal kuigi palju alla- Valgal 33% ja Jurmalal 36%. Jõudude vahekorra pani Jurmala maksma aga teiste näitajatega.

Mängu resultatiivsemad oli Martin Berkis kes tõi 22 punkti, Edgars Krūmiņš lisas veel tublid 20 punkti. Vastasmeeskonna parimad punktikütid olid Maris Ziediņš 19 ja Edgar Jeromanovs 18 punktiga.

Järgmine mäng, kus omadele tuleks kindlasti kaasa elada toimub teisipäeval suvepealinnas Pärnus kus vastamisi minnakse Pärnu Sadamaga. Reedel tuleks aga kõik pasunad, viled ja trummid Valga spordihalli vedada, sest külla tuleb Rakvere Tarvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles