Matkamaraton tõukekelkudel pürib traditsiooniliseks ürituseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelgumaraton Pühajärvel
Tõukekelgumaraton Pühajärvel Foto: Timo Arbeiter

Talvepealinnas Otepääl viidi 5. märtsil läbi 1. Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel. Maraton tõi kaasa palju positiivseid emotsioone ning läks igati korda, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Start ja finiš olid Pühajärve mõisapargis, sõideti Pühajärve ja Murrumetsa matkaradadel 5 kilomeetri pikkusel, kinnisõidetud lumerajal. Distantsid olid 5 ja 10 km, võisteldi kahes kategoorias: täiskasvanud (17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10–16 aastat.

Peakorraldaja Imre Arro OÜst Loodusturism jäi samuti rahule. Ta sõnas, et järgmisel aastal, kui ilmataat lubab häid jääolusid, toimub võistlus järvejääl. Kui lumeeit aga usinalt lund toodab, leiab see taas aset lumerajal.

«Kes aga talvisel ajal võistlusele ei jõudnud ja soovib tõukespordist osa saada, siis nendele on meil hea uudis:  suvehooajal on plaanis ümber Pühajärve kulgevatel liikumisradadel korraldada matkamaraton tõukeratastel,» lubas Arro.

Maratoni korraldas Loodusturism.ee koostöös Otepää vallaga. See oli pühendatud Otepää esmamainimise 900. aastapäevale.

VÕITJAD

P 10–16 (5km)

1. Vairo Eomois

2. Kairon Eomois 39.19

N 17 ja vanemad (5km)

1. Madli-Minna Kivisaar

2. Triin Kõiv

3. Enelin Alter

M 17 ja vanemad (5km)

1. Sass Suiste

2. Hardi Kuimets

3. Meelis Juursoo

N 17 ja vanemad (10km)

1. Tea Pärnik

2. Maarika Traat

3. Reelika Ilves

M 17 ja vanemad (10km)

1. Ilo Suurmets

2. Tanel Suvisild

3. Janar Fomatškin

Copy
Tagasi üles