Seadus tõmbab elatisvõlglased liistule

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elatisvõlglasi on Eestis ligi 9000 ja nende võlg ulatub 14,5 miljoni euroni. Seega tuleb mõnelgi vanemal laste eest hoolitsemisega üksi toime tulla ja samas elatise kättesaamise eest võidelda. Foto on illustratiivne.
Elatisvõlglasi on Eestis ligi 9000 ja nende võlg ulatub 14,5 miljoni euroni. Seega tuleb mõnelgi vanemal laste eest hoolitsemisega üksi toime tulla ja samas elatise kättesaamise eest võidelda. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalane Siim on kasvatanud tütart üksi päris pisikesest peale, lapse ema poolset abi ei ole ta vaatamata kohtutäituri pingutusele saanud. Just selliste olukordade parandamiseks on mõeldud märtsis jõustunud seadusemuudatus.

Siim (nimi muudetud), kes tänaseks kasvatanud tütrest tubli noore inimese, leiab, et raskemad ajad on tegelikult möödas. «Tüdruk on 12, olen teda pikalt juba üksi kasvatanud ja on olnud ka aegu, kui toimetulekutoetusi käisime taotlemas ning ametnikud olid väga hästi kursis minu looga.»

Seetõttu ei olnud ka protsess väga keeruline, kui ta möödunud aastal otsustas asja kohtutäiturite kätte anda. «Kõik need põhjendused, kas ja miks ta ei ole toetanud, olid juba teada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles