Algavad Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Meistrivõistluste avaetapp peetakse 26. ja 27. detsembril uhiuues Tehvandi spordikeskuses. Pühapäeval selguvad Eesti meistrid suusavahetusega sõidus, esmapäeval vabatehnikasprindis.

Eesti Suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul on stardis kõik Eesti parimad, sest kohe järgneb sõit kaheksaetapilisele Tour de Skile Saksamaal ja Itaalias. Kindlasti teevad kaasa ka kõik juunioride ja U-23 MM-koondise kandidaadid. Neile on Eesti meistrivõistluste suusavahetusega sõidu puhul ühtlasi tegu koondise katsevõistlustega jaanuari lõpus Otepääl peetavateks maailmameistrivõistlusteks.

Suusavahetusega sõidu formaat on kohandatud just juunioride MMi distantse ja tingimusi järgides: mehed sõidavad 10 + 10 ja naised 5 + 5 km.

«Tänavune talv on lasknud kõigil hästi harjutada, lumepuudust pole, välislaagrite pealt saame kokku hoida. Nii lumerohket novembrit ja detsembrit pole aastakümneid nähtud, see on haruldane. Hea seis on üle kogu Eesti. Pühapäeval ja esmaspäeval loodan Otepääl näha nooremate suusatajate esiletõusu ... Distantsid on neile sobivad. Kindlat favoriiti on hetkel raske nimetada,» lisas Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles