Otepää noormees tegi Zakopanes ajalugu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Hans Teearu valiti ka aasta parimaks sportlaseks.
Maailmameister Hans Teearu valiti ka aasta parimaks sportlaseks. Foto: Mallika Koel

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu (EVPISL) meeskond osales 28. veebruarist 6. märtsini Rahvusvahelise Intellektipuudega Sportlaste Organisatsiooni (INAS) maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises Poolas Zakopanes.

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu juhatuse liikme Mallika Koeli andmeil võttis võistlustest osa üheksa maad kokku 99 osavõtjaga. Eestit esindas edukalt otepäälane Hans Teearu, kes tegelenud suusatamisega juba 17 aastat Otepää Karupesa Teami koosseisus. Teearu sai nii maailmameistri kui Euroopa meistri tiitli, aga ka hõbemedali.

Tema treener on Eesti juuniorite ja järelkasvu peatreener Kalju Ojaste. Meeskonda kuulusid veel sportlase saatja Karl Teearu ja meeskonna juht Mallika Koel.

«Eesmärk oli tuua vähemalt medal – see täideti kuhjaga. Selgitati välja nii maailma kui Euroopa meistrid. Teearu tuli raskes konkurentsis võitjaks ning talle omistati nii maailmameistri kui Euroopa meistri tiitel 1,2 km sprindis klassikastiilis ja 9,6 km distantsil vabastiilis,» rääkis Koel. «Lisaks saavutas Teearu hõbemedali 7,2 km distantsil vabastiilis.»

Kokku toodi Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu teatel Eestile neli kulda ja kaks hõbemedalit. Hans Teearu tehnikat ja tulemusi kiitsid rahvusvahelise paraolümpiakomitee (IPC) vaatleja Itaaliast ja INAS murdmaasuusatamise juht Jaapanist.

Koel kinnitas, et Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliit on tänulik treener Kalju Ojastele filigraanse töö eest. «Erakordne tänu aga Hans Teearu isale Karl Teearule, kes viis Eesti võistkonna isikliku transpordiga  Zakopanesse ja tõi tagasi ning muutis Eesti võistkonna olemise võistluspäevadel mugavaks.»

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et Hans Teearu võidud tulid meeldiva üllatusena. «Tunnustust väärib nii Hans Teearu kui tema treeneri Kalju Ojaste panus, samuti Karl Teearu pühendumus oma poja edusammudele kaasaaitamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles