Taas saab aidata tühja kõhtu täita

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme ja ülehomme, 11. ja 12. märtsil on 42 kaupluses üle Eesti toidupankade toidukogumispäevad. Sel moel tähistab 11. märtsil kuueaastaseks saav võrgustik oma sünnipäeva – pakkudes inimestele lihtsat võimalust head teha ning kohalikke puuduses elavaid peresid aidata.

Kahe päeva jooksul osaleb toidukogumispäevadel vabatahtlikuna kokku enam kui 700 inimest, neist üle poolte Tallinnas, kus osaleb rekordiline hulk kauplusi – kümme.

«Toidukogumispäevad on meile jaoks alati tore sündmus, mis näitab, kui paljud inimesed soovivad aidata – nii vabatahtlikena kui kaupa annetades,» ütleb Toidupanga asutaja Piet Boerefijn.

«Samas on meil olukord, kus puuduv stabiilne toetus toidupankade võrgustikule pärsib tugevalt meie igapäevast tööd. Ainult eraisikute ja firmade toetusest kahjuks ei piisa ning projekte kirjutades ei ole võimalik saada rahastust igapäevaseks tööks – seega ei ole praegune olukord ainuüksi toidupankade mure,» kirjeldas Toidupanga juht.

Toidupankade ülesanne on lisaks toidu ümberjagamisele luua ühiskonnas solidaarsust – et märgataks ja aidataks neid, kel on raske. Tänu toidukogumispäevade ajal kogutavale kaubale on toidupankadel võimalik aidata paljusid nende piirkonnas elavaid puuduses elavaid peresid.

Üldine toidukogumisaktsioon aeg on nii reedel kui laupäeval kella 13–19, kuigi on ka mõned erandid

Valgamaalt on osalemas Otepää Konsum, Tõrva Kevade pood ja Valga Rimi.

Kõik, kes on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades annetustelefonidele:

900 9005 – annetus 2 eurot

900 9010 – annetus 8 eurot

Copy
Tagasi üles