Tehniline viga tegi inimestest maksuvõlglased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petitsiooni eesmärgiks on juhtida tähelepanu, et lastega peredele suunatud rahalised toetused on endiselt valukohaks Eesti ühiskonnas.
Petitsiooni eesmärgiks on juhtida tähelepanu, et lastega peredele suunatud rahalised toetused on endiselt valukohaks Eesti ühiskonnas. Foto: Marko Saarm

Swedbanki kaudu maksu- ja tolliametisse (MTA) neljapäeval makse tasunud isikutel võib e-maksuamet/e-toll näidata intressivõlga.

«9. märtsi ööl viis Swedbank läbi IT-uuenduse, milles oli paraku viga. Vea tõttu on tekkinud olukord, kus panga kaudu 10. märtsil tehtud umbes 2500 makset küll jõudis maksu- ja tolliameti kontole, kuid mitte on-line süsteemi ja seetõttu võib e-maksuametis/e-tollis olla esialgu näha intressivõlg,» teatas amet.

Neist suurem osa puudutas tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsiooni (TSD) makseid. MTA uuendab intressiarvestuse peatselt ja ühegi sellise makse puhul intressi kindlasti ei arvestata, hiljemalt saab maksete info uuendatud laupäeva hommikuks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles