Ajalooline püss andis stardi juubeliürituste sarjale

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püssist kostunud lask oli nõnda vali, et nii mõnigi ajaloohuviline ei pidanud vastu ja tõi üle huulte kuuldavale kiljatuse.
Püssist kostunud lask oli nõnda vali, et nii mõnigi ajaloohuviline ei pidanud vastu ja tõi üle huulte kuuldavale kiljatuse. Foto: Taavi Niittee

Kolmapäeval möödus ajalooürikute kohaselt 900 aastat sellest, kui Vene vürst Otepää linnuse vallutas, see tähistas ühtlasi asula esmamainimist kirjasõnas.

Mitte küll kõige toredamat sündmust tähistava, kuid see-eest väärika aastapäeva puhuks oli Otepää linnamäe oru servale Oti pubisse kutsunud muinsuskaitseameti Tartumaa vaneminspektor Ingmar Noorlaid ja Tartu Ülikooli arheoloogia osakonna lektor Ain Mäesalu.

Noorlaid tutvustas eelkõige seda, kuidas arheoloogia kui valdkond Eestis alguse sai ning rääkis, millega arheoloogid igapäevaselt tegelevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles