Sinililled alustavad hooaega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinililled alustavad hooaega.
Sinililled alustavad hooaega. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valgamaalasele saatis vihje oma kodumaja juures Kolde tänaval õitsvatest sinililledest valgalane Lea Jõepera. Kui ta luges laupäevases lehes ilmunud küsitlust kevademärkide kohta, läks ta vaatama oma lillepeenart, kus alati varakevadel õied ilmuvad – ja oh imet!

Kui esmaspäevase sombuse ilmaga meiegi neid õisi otsima läksime, olid sinised imed küll oma kroonlehed koomale tõmmanud, kuid lillepeenra perenaise sõnul olid nädalavahetuse päikesepaistega õied uhkelt lahti. «Kui te veel näeksite seda peenart täisõites ...» Naise sõnul olevat ilmade soojenedes kevaditi peenar sinise-valgekirju samaaegselt õisevatest lumikellukestest ja sinililledest.

Samal peenral õitses sinilill ka jõululaupäeval. «Oli ju sel aastal jõuludeni üsna soe, pärast seda läks külmemaks.» Jõululaupäeval on naine saanud siniseid õisi korjata varemgi, ükskord koguni kimbukese tütrele viia. «Lilledele siin meeldib, kuigi peenar ei ole isegi vastu päikest,» rääkis Jõepera oma hoolealustest, kes aegu tagasi said metsast koduaeda ümber asustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles