Perevägivalla ohvrid julgevad üha sagedamini abi otsida

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Käis
Marek Käis Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kui statistika näitab perevägivalla juhtumite arvu kasvu, võib selle taga olla tõik, et kannatanud julgevad politseile neist juhtumitest sagedamini teda anda. Nii on ka lootust, et rusikaõigus ehk edaspidi mõjule ei pääse.

«Kui laseme vägivallal juhtuda kodus, läheb see varem või hiljem sealt edasi,» sõnas Valga politseijaoskonna piirkonnavanem vanemkomissar Marek Käis. Paraku pidi Käis siinkohal tõdema, et vägivald sünnitab vägivalda ning see on põhjus, miks politsei võtab lähisuhtevägivalla juhtumeid äärmiselt tõsiselt.

«Kui meil on perevägivalla kohta teade, siis esmalt on oluline võtta maha oht. Vaadata üle olukord ja selgitada välja, mis täpselt toimus. Kui on aset leidnud kuritegu, algab menetlus,» sõnas Käis. Kui politsei kuritegu ei tuvasta, on nende ülesanne siiski teavitada näiteks omavalitsust või lastekaitset, kui juhtumiga on seotud lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles